Måndag 23/7 Jurunvagge - Stuor Jiervas

Vaknar upp till strålande sol men känner mig ändå ganska sänkt efter att ha rest hela dagen igår. Packar ihop och går iväg norrut på nordsluttningen av Jurunvagge och viker upp i tvärdalen före Stuor-Jiervas men börjar efter ett tag få lätt huvudvärk. Förmodligen har jag druckit alldeles för lite i det fina vädret. Några kilometer längre fram har jag tänkt passera ett högpass och terrängen fram dit kommer att bli allt kargare, så jag bestämmer mig för att slå läger redan här medans det fortfarande finns fina tältplatser.

Efter att man passerat mynningen så öppnas hela dalen upp och man är precis på gränsen mellan sommar och vinter. Här finns dock gott om fina tältplatser så jag stannar till, slår läger och fixar lite mat. Jag dricker också överdrivet mycket vatten för att försöka återställa vätskebalansen.

Uppenbarligen så häckar ett Fjällvråkspar högt upp på en av sluttningarna i dalen. Varje gång jag rör mig längre från tälten än några meter så blir de oroliga och lyfter, men så länge jag håller mig stilla så verkar de tolerera min närvaro. Detta med att Fjällvråkar försöker jaga bort mig är något jag kommer uppleva fler gånger de närmaste dagarna då de verkar finnas överallt i den här delen av fjällen, där det rör sig mycket få människor.

Nästa >>>