Söndag 3/7 Kaskasavagge-Singivagge

Vaknar upp och tar det mycket lungt med morgonbestyren. Nu måste jag bestämma mig för om jag ska fortsätta västerut mot Hukejaure eller välja någon annan väg. Med tanke på att jag är trött på snö och sten så bestämmer jag mig för att välja en östligare rutt via Viddjajvri istället.

Då jag kommit en bit ner på sluttningen så inser jag att det inte vore helt fel att försöka bestiga Kebnekaise eftersom vädret är helt strålande. I så fall ska jag gå upp och lägga mig i Singivaggi istället.

Jag möter en man som kommer från Hukejaure som bekräftar mina farhågor om att det är mycket snö kvar åt det hållet och därmed känns den vägen helt avskriven.

Viddjajavri kan vänta men det är nog lika bra att passa på det fina vädret så jag vänder upp mot Singivaggi. Jag känner också att solen tagit rätt bra i nacken och på armarna så jag tar på lite solskyddsfaktor på de mest utsatta ställena.

Singivagge är helt tom då jag kommer dit. Jag fixar lite mat och funderar på om jag ska försöka pricka midnattssolen på toppen. Känner mig dock lite trött och sliten efter gårdagen och bestämmer mig istället för att lägga mig tidigt och försöka gå upp på toppen under morgontimmarna.

Nästa >>>