Fredag 1/7 Nikkaluokta-Cievrralahku

Är fullt utsövd när jag vaknar och tar mig bort mot restaurangvagnen för frukost. Nästan allt är slut så det får bli fralla med fanta!

Vi kommer fram till Kiruna ca 1,5 timmar försenade men får en extra buss till Nikkaluokta och är där ca 13.30. Jag äter en sista måltid bestående av renskav och potatismos på turistcentret innan jag ger mig av.

Det är ca. 20 grader varmt och strålande sol. Jag tar av från huvudleden upp mot fångstgropsystemet en bit upp i backen. Det får bli resans kulturinslag

De första 400 höjdmetrarna känns i benen men när björkskogen tar slut och jag kommer ut på kalfjället minskar lutningen och vandringen känns lättare igen.

Runt småsjöarna finns flera fina tältplatser vilket kan vara bra att veta om man vill ta den här vägen ner från fjällstationen.

Över 1000-metersnivån blir landskapet allt stenigare och det blir allt fler pauser för intag av nötter och choklad.

De enda livstecknen här är några fotspår och ett tältande par på långt avstånd förutom några vilsna renar och en massa fåglar.

Framåt kvällen gör sig även myggen påminda då vinden mojnar och jag flyr snabbt in i tältet efter lite blåbärssoppa och kanelgifflar.

Nästa >>>