Torsdag 7/8 Riksgränsen - Hurrejåhkå

Startar i samma terräng som igår men leden viker snart upp åt vänster och blir, om möjligt, ännu kargare. Det är i den här trakten som folk brukar ha svårt att hitta vid dåligt väder och tappar man leden så är det fullt med stup åt alla håll.

Nu i solskenet så är dock rösningen tydlig ända upp till norra stranden av sjön 718. När jag till slut passerar passpunkten så förändras landskapet radikalt - helt plötsligt så är det grönt överallt. Fortsätter med lätt vandring ner mot Rastejavrasj. Vänder upp mot Guovddelisjavrasj för att ta en titt in i den dalen vilket resulterar i några besvärliga raviner att passera på den utskjutande åsen. Ner mot renvaktarstugan finns ytterligare några tvärraviner, men det är huvusakligen enkel vandring.

På Guovddelisvarres sluttning växer en hel del björk och vide, men den fantastiska utsikten över Vastenjaure kompenserar gott för besväret. Slår läger nere vid Hurrejåhkå då det börjar bli för sent för en 300m stigning upp till nästa platå där jag skulle kunna få utsikt över sjöarna.

Nästa >>>