Tisdag 5/8 Rago

Tar tåget från Stockholm till Fauske med byten i Östersund och Trondheim. Norska sovvagnar är riktigt sköna :) Från Fauske är det sedan bara tjugo minuters bussresa upp till Megårn där jag hoppar av på tisdagförmiddagen.

Följer en traktorväg, som så småningom övergår till stig, upp till några fiskestugor och sedan vidare genom lättvandrad och allt glesare björkskog uppåt.

Uppe på åsen korsar jag ett antal uttorkade myrar med strålande utsikt över det skogsbeklädda landskapet bakåt. Då jag till slut kommer över sista krönet framstår det karga Rago som en fullständig kontrast.

Sista biten ner mot leden är eländigt brant med djungelvegetation, men det går till slut. Stöter på två Norrmän som är på väg upp till en fiskestuga inne i Rago, de har hela ryggsäckarna fulla med öl och bjuder på en där vi sitter på en hylla ett par hundra meter ovanför dalbottnen.

Jag fortsätter framåt på stenhällarna med ständiga avbrott för små stup som måste passeras tills jag börjar bli trött och hittar en fin tältplats på en udde i Sölvskardvatnan. Där träffar jag på ytterligare två fiskare som varit ute i en och en halv vecka med strålande väder hela tiden.

Nästa >>>